Karré 422

Kvarterets bygningstruktur bidrager til gode rammer for anlæggelse af fælles gårdanlæg i de enkelte karréer. I de fleste gårdanlæg er baghusene fjernet og giver anlægget luft og rum for mange udfoldelsesmuligheder for beboerne. Indgangspartierne til gårdrummene fra gaden er ligeledes renoveret og skaber et attraktivt bymiljø for området. Kvarteret er gennem de sidste 20 år blevet byfornyet og fremtræder i dag som et af Frederiksbergs mest attraktive boligområder. Tegnestuen har udført 5 gårdanlæg i kvarteret.

Karré 422 består af mange mindre foreninger både andels- og ejerforeninger og lejeboliger. Inden byfornyelsen havde hver forening et lille gårdrum. Gårdens karakteristika er de mange ældre træer, et markant terrænforskel på langs gennem gården og et store bunkeranlæg.

Gårdgruppen gik meget op i overdækninger til cykler, men ønskede samtidig at de ikke blev alt for synlige fra vinduerne. Det blev til de 14 ovale skure med grønne tage, der nu er den parklignende gårds kendetegn.

Beboerne på skyggesiden fik en uformel adgang til solen på 3 terrasser i midten af gården udført i henholdsvis sandsten, skifer og granit. Det eksisterende bunkeranlægget blev omdannet til udfoldelse af leg i sammenhæng med det øvrige kuperede terræn i gården.

Karréen er en af de større karréer i Svømmehalskvarteret. Gårdgruppen for dette projekt var derfor også meget stor og sammensat af ejere, lejere og andelsboligforeninger. Planlægningen for gården var umiddelbart lang, men meget givtig for det endelig resultat. Til hvert af de 8 arbejdsmøder blev der produceret en tegning, der hver gang blev mere og mere detaljeret og til sidst var en præcis arbejdstegning.

Gårdanlægget blev indviet af Frederiksbergs borgmester i juni 2009.

Fakra

  • Sted: Frederiksberg – Adilsvej, Sindshvilevej, Falkoner Allé, Roarsvej
  • Bygherre: Frederiksberg Kommune
  • Rådgiver: SBS Byfornyelse
  • Partnere: Ishøy og Madsen A/S, Dansk Skraldesug A/S
  • Entreprenør: JHH A/S
  • Areal: 4.200 m2
  • Anlægsum: 8 mill kr. ekskl. moms